Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Üniversitemizde VPN (Sanal Özel Ağ) Sistemi Kullanımı Hakkında

Üniversitemizde VPN (Sanal Özel Ağ) Sistemi Kullanımına Başlandı

Altyapı çalışmalarını aralıksız sürdüren üniversitemizde son olarak Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın çalışmaları sonucu VPN (Sanal Özel Ağ) sistemi kullanımına başlandı. İnternet üzerinden elektronik kütüphaneler ve veri tabanlarına ulaşımı sağlayan VPN sistemi üniversitemiz personeli ve öğrencilerinin internet üzerinden üniversitemiz kütüphanesine kolaylıkla ulaşmasına olanak tanıyor.

Kullanılan elektronik kütüphaneler ve veri tabanlarıyla olan lisans anlaşması gereğince, bu kütüphanelere ve veri tabanlarına sadece üniversitemizin sahip olduğu IP numaralarından ulaşılmaktadır. Veri tabanlarına üniversitemiz kampüsleri dışındaki herhangi bir yerden bağlanmak istenildiğinde bu veri tabanları kullanıcı adı ve parola sorgusuyla kullanıcı doğrulamasını sağlamaktadır. Kampüs içerisinde ise kütüphanelere ve veri tabanlarına internet tarayıcısıyla bağlanıldığında kullanıcının IP adresi bu site tarafından kontrol edilmekte ve IP adresi üniversitemizin geçerli IP adresleri arasında ise kullanıcı adı ve parola sorulmadan kullanıcı doğrulanması sağlanmaktadır. Bu nedenle üniversite dışarısında iken de iç ağ adresi alabilmek adına VPN kullanılmaktadır. Kısacası üniversite öğrenci ve personelinin üniversite dışında (örneğin evinde) kullandıkları bilgisayarla, üniversitenin abone olduğu elektronik kütüphanelerden yaralanabilmesi için “VPN” uygulaması başlatılmıştır.
https://portal.bandirma.edu.tr adresinden istediğiniz her yerden üniversite olanaklarını kullanabilirsiniz.
Ayrıca VPN client kurarak da bilgisayarınızdan sisteme bağlanabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi ve kurulum dökümanı için TIKLAYINIZ