Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2019

Gösterim: 759

Bunları biliyor musunuz?

 
   Dünya genelinde web trafiğinin yarısından fazlası artık cep telefonları üzerinden gerçekleşmekte. 

   Piyasadaki en büyük kripto para olan Bitcoin, yıllık işlem hacmi ile online ödeme şirketi PayPal’ı geride bıraktı. Bitcoin 2018 yılında 1,3 trilyon Dolarlık işlem hacmine ulaştı. PayPal ise aynı dönemde 578.65 milyar Dolar değerinde ödeme işlemi gerçekleştirdi.

   2018 yılının son çeyreğinde gerçekleştirilen her üç saldırıdan birinde sosyal mühendislik teknikleri uygulandı. Aynı rapora göre saldırıların %62’si hedefli saldırı olarak gerçekleşti.

   Doğu Asya ve Latin Amerika’da hızla yayılan ve bulaştığı sistemde kripto madenciliği yapan SpeakUp isimli zararlı yazılım, 6 farklı Linux dağıtımındaki güvenlik zafiyetinden yararlanarak macOS cihazlara da bulaşabiliyor. Kısa zaman içinde 70.000 cihaza bulaşan zararlı yazılım 109 Monero’luk kripto para üretti.

   Minnesota merkezli bir pos cihazı firması Ocak ayında hacklendi. Saldırıda, 130 farklı noktada ödeme yapan müşterilerin CVV kodu dahil tüm kart bilgileri çalındı.

   2018 yılında internetten alışveriş yapanların sayısı 7.6 milyon kişi artarak 39.3 milyona ulaştı. En çok harcama 5.2 milyar Dolar ile tatil-seyehat oldu.