Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2018

Gösterim: 744

eduroam 10 Yaşında

 

eduroam, 1 Eylül 2018 tarihinde 10 yaşına girdi. Türkiye federasyonu'nu ODTÜ ve Ankara Üniversitesi ile kurarak 1 Ekim 2007 de üretim öncesi test fazında dahil olduğumuz eduroam bugün 90 ülkede onbinlerce erişim noktasında her yıl bir milyardan fazla kimlik doğrulama ile küresel bir başarıya dönüştü. 

Günümüzde araştırma ve eğitim, her alanda araştırma yapan uluslararası işbirlikleri sayesinde daha fazla küreselleşmektedir. Akademisyenler ve öğrenciler dünya çapında biraraya gelmekte, daha fazla mobil olmaktalar. eduroam'un geliştirilme sebebi de budur: akademi için basit, kullanımı kolay WiFi dolaşım hizmetlerini sağlamak.

 

eduroam sayesinde ziyaret eden öğrenciler, çalışanlar ve araştırmacılar, kampüslerindeki WiFi hizmetine erişmek için eduroam ayarlarını (ev ayarları) yapmış olduklarından, misafir oldukları yerde herhangi bir BT desteği almadan çevrimiçi olmanın hızlı, kolay ve güvenilir bir yıoluna sahipler. Yine bu sayede BT ekipleri misafir kullanıcılara zaman ayırmamakta, kendi işlerine odaklanabilmektedir. Ayrıca tünelleme sayesinde güvenli giriş sistemi ile şifreler ve (doğru ayarlar ile) kullanıcı adları her zaman kişiye ve ev kurumuna özel kalmaktadır.

Twitter'da, İnstagram da #love2eduroam ve @eduroam etiketleri ile bağlandığınız yerden fotoğraflarınızı yayınlayarak siz de eduroam sevginizi paylaşabilirsiniz.

Kaynak:http://ulakbim.tubitak.gov.tr/tr/haber/eduroam-10-yasinda