Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2022

Gösterim: 911

Türkçe ve İngilizce Sayfa-Duyuru-Haber Paylaşımı

     Rektörlüğümüzün almış aldığı karar doğrultusunda artık Türkçe sayfada Sayfa-Duyuru-Haber Paylaşımı yaparken İngilizce sayfada da paylaşmamız önem arzetmektedir. Bunun için web yönetimde Sayfa-Duyuru-Haber ekleme sayfalarında  değişiklikler yapılmıştır. Türkçe ve İngilizce Sayfa-Duyuru-Haber Paylaşımı için kılavuz aşağıda yer almaktadır;

  1. Web yönetime giriş yaptıktan sonra birimi Türkçe olarak ayarlıyoruz.
  2. Duyuru-haber-sayfa sekmesini açıyoruz.
  3. Yeni Duyuru-haber-sayfa butonuna basıyoruz.
  4. Duyuru-haber-sayfa başlık ve içeriğini girip varsa fotoğraf ve eklerimizi ekliyoruz ve ardından sağ altta bulunan ekle butonuna basıyoruz.
  5. Ekle tuşuna bastığımızda bizi İngilizce Duyuru-haber-sayfa ekleme sayfasına yönlendiriyor. Bu yeni açılan sayfada üst kısımda "BU DUYURU İNGİLİZCE SAYFADA YAYINLANACAKTIR. LÜTFEN İNGİLİZCE BAŞLIK VE İÇERİK GİRİNİZ! BU DUYURU GİRİLMEDEN TÜRKÇE DUYURU YAYINLANMAYACAKTIR!" diye uyarı çıkmaktadır. Burada Başlığı Çevir butonuna tıkladığınızda Google Çeviri sayfası açılacaktır, bu sayfada başlığımızın ingilizcesini kontrol edip doğruluğundan emin olduktan sonra kopyalayıp Duyuru Başlığı İNGİLİZCE kısmına yapıştırmanız gerekmektedir ve aynı işlemi Duyuru İçeriği için de yapmanız gerekmektedir. 
  6. İngilizce Başlık ve İçeriği girdikten sonra sağ altta bulunan ekle butonuna bastığınızda paylaşacağınız Duyuru-haber-sayfa hem Türkçe sayfada hem de İngilizce sayfada yayınlanacaktır.